Logo
Old Opel Veteran Club Belgium
Picture  
 
Verslagen
Activiteiten
Act. Verslagen
 
Old Opel Veteran Club Belgium - Club Activiteiten Verslagen
 

TEKSTEN EN BEELDEN VAN DE VOORBIJE ACTIVITEITEN 2012 (voor de overige foto's, klik de FOTO tab of hier.)NIEUW

Uitstap 22 juni :

Op 22 juni vertrokken we met 6 Oldtimers voor 4 dagen naar de Westhoek en verbleven er in ons gekend hoevehotel in Gistel ! Langs kleine Vlaamse wegen en na een 250 km en wat tussenstops konden we inschecken in ons hotel ,om er nadien te genieten van een uitgebreid en culinair avondmaal ! De zaterdag bezochten we een kruidentuintje van de streek en een Oldtimermotomuseum ! Dit laatste hebben we nooit ergens gezien , wel bijna honderd oude motos ,brommers ,vespas en toebehoren stonden er in een oude fabriekshal . De eigenaar verschafte ons op ludieke wijze uitleg over herkomst en technische kenmerken .Dit was meer interressant en leerrijk , zo hoorde we dat er voor de oorlog een 400 Belgische merken waren ,velen van gewone fietshandeleren die onder hun aangepaste fiets een Sachs motor plaatste ! Veel is echter met de oorlog verdwenen en vergeten ! De dag werd afgesloten met een bezoek aan de stad Oostende !

   
De zondag werd onze echte Opel dag , daar we onze Opel vrienden uit de Westhoek op bezoek kregen met hun Oldtimers ! Zij waren met 8 Oldtimers (Kapitan en Olympias) uit de jaren vijftig . Samen hebben we een 120 km lange tourtocht gemaakt ,de hoevetocht met heel smalle en bolle wegen ! Ook werd ons onderweg een aperitief aangeboden , hebben we in "Boerenhol" een "Stubbe" gegeten en nadien in "De Molen" een stuk vlaai met koffie ! Aldaar kregen we life muziek van de uitbater met accordion en vlaamse liedjes ! Het werd een mooie dag die velen zal bijblijven !!! Fotos van dit alles te bekijken op de foto pagina's!


Naar Boven.
Uitstap 20 mei :

Op 20 mei om 6 u vertrok Albert met Jean , Johny , Theo en Leon naar het Opel Treffen in Russelsheim ! Omstreeks 10 u stoppen we voor de poorten van het oude Opel fabriek voor een foto en rijden dan even verder naar de parking van het nieuwe Opel fabriek alwaar de bijeenkomst plaatsvind ! Enkele honderden Opel Oldtimers staan er te blinken en onze aandacht gaat eerst naar de onderdelenmarkt ! Hier treffen we al snel Riet en Schier aan en ook Benny en Cindy . Ook onze opel vrienden van de Nederlandse Opel club treffen we er aan . De dag vliegt om met al die mooie Opels , zowels vooroorlogse als deze van de jaren vijftig,zestig en zeventig ! Ook zijn er Opel fietsen , een moto, naaimachines en frigos van Opel . Het is een niet te missen jaarlijkse Opel bijeenkomst waar we tijd te kort kwamen om alles goed te bekijken ! Hierbij enkele fotos om de sfeer nog eens op te snuiven .

   


Naar Boven.
TEKSTEN EN BEELDEN VAN DE VOORBIJE ACTIVITEITEN 2011 (voor de overige foto's, klik de FOTO tab of hier.)


Uitstap 17 juli :

Op zondag 17 juli om 13u vertrokken we ondanks de verlofperiode met 6 Oldtimers aan het stationnetje in As. Ook Mariette kwam even langs maar kon door omstandigheden niet meerijden.Onze voorzitter Albert stippelde een fijne rit uit en we reden door Zutendaal , Bilzen en in Genk en Diepenbeek langs de sluizen en koeltorens. Vervolgens reden we door de Maten , Bokrijk en Zonhoven naar Kechterhoef om er bij Hoeve Jan iets te gaan drinken en even te genieten van de rust en natuur aldaar. Om 15 u vertrokken we richting Hechtel om er een kijkje te gaan nemen bij Luc Willems die in de voorbije vijftig jaar een dertig mooie Oldtimers verzamelde en restaureerde dat ze allen te berijden zijn.

   
Er waren unieke exemplaren bij en ook Luc zijn uitleg kreeg veel bijval. Na een uurtje vatte we ons laatste deel aan naar een gekende cremerie in de buurt waar we gezellig babbelde en nagenoten van een fijne dag.Nadien reden we huiswaarts maar de banden van Schier zijn Kapitein liepen tot tweemaal toe leeg, gelukkig waren we bijna in Genk waardoor Albert hem verder kon helpen ! Bleek achteraf dat Schier nieuwe banden had laten monteren maar dat de nieuwe binnenbanden wel allicht oud en verduurd waren! Van pech gesproken!
Voor de volgende ritten is intussen dit weer opgelost .


Naar Boven.
9 juni t/m zondag 12 juni

Vierdaagse uistap naar de Moesel !
Op 9 juni 2011 vertrokken we met 8 Opel Oldtimers in Maastricht met enige vertraging maar onder stralende zon langs mooie binnenwegen richting Moesl in Duitsland.Onderweg genoten we van het prachtige landschap van de Voeren en Ardennen en we kwamen zonder enige problemen en goed op tijd na een rit van bijna 200 km in Reil aan .Na even ons op te frissen en een frisse punt stond een ons een goed avondmaal te wachten ! Daarna nog een goeie wandeling en gezellig samenzijn en slapen gaan !

   

De volgende dag bezochten we het stadje OBERSTEIN , bekend om zijn edelstenen en ijsjes ,waar we van genoten .Hier kreeg Leon zijn Rekord niet meer aan de praat !Na het avondeten hebben we samen aan een kegelwedstrijd deelgenomen gewonnen door Shier!.Ook hebben enkele attente leden eraan gedacht de voorzitter te verassen met zijn verjaardag door een mooie kaart en hem een geel jasje tegeven met Opel op! Hij had dit zeker niet verwacht en wou ook niet in de belangstelling staan .De zaterdag hebben enkele van ons Leon zijn Rekord goed onderzocht en wat bleek nu , dat Leon vergat zijn speciaal stuurslot af te zetten zodat hij niet kon starten ! ! ! Van specialisten gesproken en dat zal hij nog lang moeten horen!
Zaterdag hebben we een rondrit in de mooie Moeselstreek gedaan ,daarna samen een boottocht op de Moesel , dan een wijnproeverij in ons hotel gevolgd door ons avondmaal en dansavond .Zeker weer een fijne avond ! Zondag alweer de laatste dag en na ons ontbijt ,inpakken en vertrek voor een rit van een meer dan 300 km !
We zijn door Luxemburg gereden om in Diekirch een automuseum te bezoeken .Na een tankbeurt ,een paar rustplaatsen komen we omstreeks 20 u terug in ons landje aan .Moe en tevreden dat alles zonder noemenswaardige problemen verlopen is en met meer dan 700 km met onze oudjes gedaan te hebben besluiten we deze geslaagde zevende vierdaagse.

Naar Boven.
21 mei

Toerrit Nederland - BelgiŽ en dit samen met de Nederlandse Opel Club. Vertrek om 10uur te Opglabbeek, Opel garage tankstation Baeten, Weg naar Bree.
Ook kan aangesloten worden onderweg naar Kessel ( Nederland ) aan het gekende museum " Terug in de Tijd " Napoleonsweg N273.
In Kessel krijgen we een drankje en een kleine versnapering aangeboden en vanaf 13 uur vertrekken we dan samen met de Nederlandse Opelclub naar Maaseik.
Wie wil kan Picknick meenemen voor 's middags .
Het is een uitstap van +/- 150 km en bij mooi weer dragen we zeker ons T-shirt met clublogo.

   

Op zaterdag 21 mei organiseerde de Nederlandse en Belgische Opel Club een gezamenlijke uitstap. Wij Belgen vertrokken om 10.00 u met een 7 tal auto's in Opglabbeek onder een stralende zon richting Nederland met Albert zijn nieuwe A Kadett op kop gevolgd door de Olympia 49 van Jean ,de A Kadett Coupť van Jean,de Rekord P2 van Leon,de Olympia 52 van Jos,de Rekord C van Shier en als laatste de Rekord A van Johny. Via Maaseik reden we de grens over richting Venlo om er aan het oude museum even te stoppen om Simon met zijn Olympia 54 te laten aansluiten. Hier pikte ook Peter met zijn mooie Kapitein 58 aan ,en na een koffie en wat fotoís reden we verder naar KESSEL.
Hier werden we door Frits Smets en zijn familie gastvrij ontvangen en konden we zijn autoís en die van de Nederlandse club bewonderen. Ook genoten we er van een drankje en een hapje en werden de formulieren voor de rondrit verdeeld en ontving ieder een mooi aandenken in de vorm van een echte Opel tas en vlaggetjes. Zo vertrokken we om iets na 13 u voor de gezamenlijke uitstap met een twintigtal Opels. Onderweg genoten we van het prachtige landschap en de blikken van de verwonderde mensen langs onze route. Om half drie was onze eerste halte weer aan het museum om een ijsje te eten of gewoon iets te drinken. Even later sloot aldaar Frits Spierings aan met zijn wondermooie Opel Blitz bus waarmee we met ons allen op de foto gingen. Onze fotograaf Jos heeft zijn werk gehad om alles goed op fotoís te zetten !
Om half vier reden we samen richting Maaseik ook weer langs mooie binnenwegen en om iets voor vijf parkeerden we in Maaseik op de parking van een herberg om er samen na te praten over deze dag en om plannen voor een volgende rit te smeden! Want iedereen was tevreden en vond dat dit meer moet gebeuren!

   

Volgens het Nederlands bestuur (Adri Onrust) moeten ze zuinig zijn op ons Belgen.! Dat is weer een uitdrukking om te onthouden en insinueert ook dat beide clubs voor elkaar iets betekenen. Nogmaals bedankt aan iedereen en ook aan ieder die zijn steentje bijdroeg aan deze dag.
Groetjes en tot onze vierdaagse op 9 juni met vertrek in Maastricht.
Albert

Naar Boven.
17 April

Lente-uitstap vertrek Diepenbeek Carpoolparking ( aan afrit 30 E313 ) 13 uur
We gaan een tocht doen doorheen de Fruitstreek, Haspengouw en kunnen zeker genieten van de bloesems en de mooie omgeving.
Hierbij enkele sfeerbeelden van de mooie rit.

   19 en 20 maart

WIJ NEMEN DEEL AAN DE LIMBURGSE OLDTIMERBEURS te GENK op 19 en 20 maart

Naar Boven.
20 Februari

Algemene vergadering met aansluitend een receptie en clubetentje. Zaal De Bol Zwartberg afspraak om 12 uur 30
Klein verslag:
De voorzitter, de penningmeester en enkele vrouwen van onze club hebben weer zeer goed werk geleverd.
Het waren deze keer niet de oldtimers die verzorging genoten maar wel de aanwezige clubleden die een heerlijke maaltijd met alles erop en eraan geserveerd kregen.
Na afloop heeft de voorzitter nog het programma van dit jaar overlopen en onze penningmeester stelde iedereen gerust wat betreft de financiŽle toestand van onze club.
Ook werd met veel enthousiasme de vierdaagse uitstap naar Reil toegelicht.
Een welverdiende proficiat aan het bestuur.
Jos

Naar Boven.

De Voorzitter - Albert Lenaerts

Bijkomende informatie kan steeds bij de voorzitter Albert Lenaerts worden opgevraagd.
WIE NOG GEEN LID IS EN EENS WIL KENNISMAKEN IS EVENEENS WELKOM OP AL ONZE ACTIVITEITEN


(C) 2011 All Right reserved Home || Club || Geschiedenis || Contact || Te koop || Foto's || Links ||
Designed by Anvision Web Templates